27 mei 2018 14:30

J. Hodzelmans

Onbekend

Uiteraard waren de spelers van Heeze gespannen. Er moest gewonnen worden.
En dat was aan het spel te zien. Na ruim een half uur spelen was er dan toch de voorsprong. Een voorzet van Koen van Lierop werd door Gijs Moerenhout doorgetikt naar zijn broer Ivo en die maakte zijn vijfentwintigste doelpunt van dit seizoen: 1-0.

Acht minuten konden ze genieten van de voorsprong en toen maakte Gideon Pieschel de gelijkmaker: 1-1 en sloop de nervositeit weer in de thuisploeg. Dit werd ook de ruststand

Na drie minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Een hoekschop werd door Ivo Moerenhout voorgetrokken en door Ad Snoeijen binnengekopt: 2-1. En toen acht minuten later Gijs Moerenhout, uit een vrije trap van broer Ivo, de 3- binnenkopte leek het pleit beslecht. Echter toen een kwartier voor tijd de bezoekers een strafschop kregen, welke door Gideon Pierschel onberispelijk werd benut, werd het nog vijftien minuten lang billenknijpen. Rood Wit was niet bereid zich al gewonnen te geven.

Maar toen de goed leidende scheidsrechter het eindsignaal floot, barste er feest los. Heeze was kampioen. Op eigen kracht en met eigen mensen. En met nagenoeg dezelfde groep kan er volgend seizoen nog wel meer bereikt worden.

Met een huldiging en uitreiking van de kampioenschaal op het veld, een rondrit op de platte kar door Heeze en een BBQ op het sportpark begon een voor Heeze ongekend feest waarbij het nog lang onrustig zal blijven aan de Sterkselseweg.