Jonker van Weerststraat 6
6441SW
BRUNSSUM
tel. 045-5256541

Na twee afgelastte wedstrijden mocht Heeze 1 aan de bak. Tom Krieckaert was er weer bij en dat scheelde een slok op een borrel.

Al in de eerste minuut hadden de bezoekers op voorsprong kunnen komen, maar het lukte tot tweemaal toe niet om de bal in het doel te krijgen. Daarna kreeg Heeze nog diverse kansen of bijna-kansen. Het duurde echter tot de 22e minuut voor de aanvalsdrift beloond werd. Joris Verhees kreeg op links de bal toegespeeld en wist een aantal verdedigers het nakijken te geven. Vanaf de achterlijn gaf hij voor op Gijs Moerenhout, die in de verre hoek de 1-0 op het scorebord bracht. En dat was op dat moment verdiend. De verdere eerste helft was in het voordeel van de gasten. Ze konden dit echter niet in een uitbreiding van de stand omzetten. Dus bleef het tot de rust bij dat ene doelpunt voorsprong.

Zo goed als Heeze de eerste helft begon, zo opende Limburgia de tweede. Vier minuten na de rust was het al raak: Een vrije trap van rechts werd goed voor het doel geplaatst, waar Mike Olijve de bal oppikte en in het doel schoot: 1-1. Even leek het erop dat de thuisploeg doorpakte, maar verder dan een aantal kansen kwamen ze niet. De Heezer verdediging hield stand, inclusief de al in de eerste helft ingevallen reserve doelman Lars Bouwmans, die na een blessure van Vincent Jansen aan de bak moest. Op het laatst drong Heeze nog aan. Gescoord werd er echter niet meer. Gezien het spelbeeld kregen beide teams wat ze verdienden.

Volgende week de derby thuis tegen Geldrop. Dat kan een mooie pot worden.