1e klasse D

30 september 2018 14:30

R.Koster

Onbekend

Vanaf de aftrap maakte de thuisploeg duidelijk dat ze een en ander recht te zetten hadden van vorige week. Er werd druk gezet en stevig ingegrepen in de duels. Dat resulteerde in de 17e minuut in de voorsprong. Al hadden ze daar wel dec hulp van de tegenstander voor nodig. Een slechte terugspeelbal werd door Jorg van Galen opgepikt en deze bood Ivo Moerenhout de kans om de 1-0 binnen te schieten. En Heeze wilde meer.

Gijs Moerenhout gaf een dieptepass op Noud Doezé. Deze speelde zich vrij en schoot hard op doel. De doelman kon het schot keren en de afvallende bal belandde na nog een poging uiteindelijk bij Steven van Dijk, die hard en onhoudbaar binnen schoot: 2-0. Dat werd ook de ruststand, al had de score nog hoger uit kunnen vallen.

Na de rust kwam een heel ander Venray uit de kleedkamer. Ze drukte Heeze in de verdediging. En in de 58e minuut had dat succes uit een standaard situatie. De bezoekers kregen een vrije trap een paar meter buiten de zestien. Armend Shala schoot de bal over de muur en voorbij de kansloze Heezer doelman in de linkerhoek binnen: 2-1. Toen roken ze hun kans en bleven aanvallen. De Heezer verdediging hield stand tot in de laatste minuut. Een speler van Venray werd binnen de zestien onderuit gehaald en terecht kwam er een strafschop. Armend Shala, weer hij, verzilverde deze perfect: 2-2.

De thuisploeg wilde zich niet neerleggen bij het gelijke spel en perste er in de blessuretijd nog een slotoffensief uit. Bij een hoge inzet belandde de bal in het vijandige zestien meter gebied. Een verdediger en de doelman liepen elkaar in de weg. Gijs Moerenhout profiteerde hiervan en tikte de vrijvallende bal over de doellijn: 3-2.

De doelman had zich bij deze actie geblesseerd en moest nog vervangen worden. Heeze speelde de wedstrijd uit, hoewel Venray nog wel aandrong, en behaalde de eerste overwinning in de Eerste Klasse. Het smaakt naar meer.