Een goede tweede helft bezorgt Heeze de drie punten.

1e klasse D

19 mei 2019 14:30

J.H. (Joost) Bezemer

Onbekend

De eerste helft was eigenlijk best saai. De bezoekers waren iets beter, maar onzuiverheid bij spitsen en twee reddingen van de Heezer doelman zorgden ervoor dat bij de rust nog steeds de brilstand op het scorebord stond.

Nadat eerst Jorg van Galen teruggefloten werd voor buitenspel, zorgde Ivo Moerenhout al na zes minuten in de tweede helft voor de 0-1 na een pass van de juist in het veld gekomen Tom Derkx. Een minuut later gaf Ivo een pass op Noud Doezé die deze dankbaar aanvaardde en in een doelpunt omzette: 0-2. Tien minuten later was het Tom Derkx zelf die scoorde en de 0-3 aantekende, nadat een schot van Noud Doezé werd afgeslagen door de doelman. In de 71e minuut kon Koen Stoep de eer redden voor Veritas toen hij de 1-3 binnenschoot. In de blessuretijd kreeg Koen Diedering van Veritas een rode kaart (na zijn tweede gele) en maakte Ivo zijn tweede doelpunt op aangeven van weer Tom Derkx. Eindstand 1-4.

En hoewel het nergens meer om ging, is het voor Heeze van belang dat ze goed blijven spelen richting de finale van de Districtsbeker op 8 juni.

RKVV Veritas 1 – RKSV Heeze 1     1-4