2 - 2

1e klasse D

14 oktober 2018 14:30

Onbekend

Vanaf de aftrap maakte de bezoekers duidelijk dat ze ergens voor kwamen. Al in de 3e minuut kwamen ze op voorsprong. Ivo Moerenhout werd net buiten de zestien onreglementair gestopt en verdiende een vrije trap. Deze werd door Jorg van Galen rechtstreeks in de linkerbovenhoek gekruld: 0-1. Dat beloofde wat. Maar vijf minuten later werd de vreugde weer wat getemperd. Bij een aanval van de thuisploeg over links werd de bal hoog voor gegeven. De Heezer doelman sloeg de bal met twee handenweg, maar deze belandde voor de voeten van Daniel Meijer, die makkelijk de 2-2 tegen de touwen kon werken.

Na ruim een half uur spelen kwam Heeze weer op voorsprong. Ivo Moerenhout pikte bij een inworp de bal af, passeerde een aantal tegenstanders en ging op het doel af. Net voor de instormende doelman speelde hij de bal over op Jorg, die zijn tweede in het lege doel kon schuiven: 1-2. Het leek zelfs 1-3 te worden toen Ivo scoorde na een breedtepass van Jorg. Maar het doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Jammer. De rust werd dus bereikt met maar een doelpunt verschil. Als Heeze echter de grote kansen had benut, was het zomaar 1-4 of 1-5 geweest. Niet dus.

In het tweede bedrijf kreeg Chevremont duidelijk een veldoverwicht. Ze kwamen steeds meer in de buurt van het Heezer doel. De Heezer verdediging hield stand tot in de 74e minuut. Een vrije trap bij de linker hoekvlag werd in de doelmond geplaatst. In eerste instantie kon de bal worden weggewerkt. Niet ver genoeg, want uit de scrimmage kon Sven Meijers het leer in het doel tikken. Indachtig de laatste twee wedstrijden (waarin Heeze in de blessuretijd een doelpunt af dwong) togen de bezoekers in de aanval. Ook een vrije schop van Jorg van ruim buiten de zestien kon geen verandering brengen en de gelijke stand. Bij Heeze en hun aanhang bleef het gevoel dat er meer in gezeten had.