HEEZE
tel. 040-2262698

Wedstrijdverslag zondag 29 oktober 2023

RKSV Heeze 1 – Bladella 1     2-2

Nadat de bezoekers al na een paar minuten een dot van een kans kregen, was het toch de thuisploeg die de score opende. In de 8e minuut kwam Gijs Moerenhout van rechts opzetten. Hij omspeelde doelman en scoorde vanuit een moeilijke hoek de 1-0.

Maar dat betekende niet dat Bladella bij de pakken ging neerzitten. Tien minuten later resulteerde dat in de gelijkmaker. Uit een hoekschop van rechts kopte Broos Hendriks de bal in de verre hoek binnen. Twee spelers, een van de Heeze en een van Bladella kwamen met de hoofden tegen elkaar in een poging om de bal tegen te houden c.q. te verlengen, maar konden gelukkig allebei verder spelen.

Tot de rust hielden de beide teams elkaar goed in evenwicht. Er werden over en weer verkeerde passes gegeven en andere kleine foutjes gemaakt, waardoor de gelijke stand gehandhaafd bleef.

In de tweede helft leek Heeze een klein veldoverwicht te creëren en dat had resultaat. In de 65e minuut werd Maarten Veerman met een pass buitenom weggestuurd. Hij speelde zich vrij van zijn verdediger, omspeelde de doelman en scoorde beheerst de 2-1.

Jammer genoeg kon de thuisploeg deze voorsprong niet vasthouden. Een kwartier voor tijd beging een verdediger een overtreding binnen de zestien en Bladella kreeg een strafschop. Deze werd door Huib Liebregts overtuigend benut: 2-2.

En hoewel beide teams nog wel aandrongen (Bladella iets meer als Heeze) kwam er geen verandering meer in de score en werd het gelijke spel door iedereen als terecht ervaren. Beide teams blijven in het linker rijtje.

Volgende week de derby bij en tegen Geldrop.