5644SZ
EINDHOVEN
tel. 040-2551846

FC Eindhoven av 1 – RKSV Heeze 1     1-1

Er was voor gewaarschuwd: Eindhoven zou stevig beginnen. En dat gebeurde ook. Al in de 7e minuut werd de spits Jason van Klinken op links diep gestuurd. Hij liep de hele verdediging van de bezoekers er uit en wist ook de doelman te verschalken met een prima schot: 1-0. De bezoekers waren wakker.

Gelukkig kon Heeze zich herpakken en kregen ze kansen. Maar ook de snelle voorhoede van de thuisclub liet zich niet onbetuigd en zo kwamen er kansen over en weer. Vijf minuten voor rust werd een aanval van Heeze door een vermeende overtreding binnen de zestien gestopt. Een al of niet terechte strafschop was het gevolg. Deze werd door Gijs Moerenhout onberispelijk binnen geschoten, zodat de ploegen met een 1-1 gelijke stand de rust in gingen.

De tweede helft begon voor de bezoekers duidelijk beter. En toen een speler van Eindhoven rood kreeg, na 2x geel, leken er voor Heeze mogelijkheden te zijn om het overtal uit te buiten. Ze waren duidelijk de bovenliggende partij, maar diende wel alert te blijven op de snelle uitvallen van de thuisclub. Mede door uitstekend keeperswerk van de Eindhovense doelman lukte het echter niet om de stand een voor Heeze dragelijker aanzien te geven en werd de wedstrijd beëindigd met een 1-1 gelijkspel.

Heeze gaat de winterstop in met een 7e plaats op de ranglijst. Op 21 januari 2024 wordt de competitie hervat met de wedstrijd bij en tegen De Valk.

Iedereen fijne feestdagen toegewenst en een goed begin van 2024.