Uranusstraat 1
5081TB
HILVARENBEEK
tel. 013-5052173

Misschien waren de bezoekers door de busreis in slaap gesukkeld, terwijl de Hilvarianen juist gedreven waren om de eerste punten binnen te halen. En dat laatste bleek de juiste instelling, wat al na 3 minuten succes had. Bij een aanval van de thuisploeg belandde de afvallende bal bij Teun Nieuwkerk, die zich niet bedacht en de 1-0 op het scorebord bracht.

Heeze had daar eigenlijk geen goed antwoord op. Ze kregen wel enkele kansen, maar daar werd onzorgvuldig mee omgesprongen. Dan deed Hilvaria het veel beter. In de 32e minuut verdubbelden zij de score. Een vrije trap van rechts voor de zestien werd doorgespeeld naar de vrij staande Mika van Spreeuwel, die makkelijk de 2-0 binnenschiet.

Gelukkig voor Heeze konden ze net voor de rust de aansluiting binnenschieten. Tom Derkx dreef de bal op langs de achterlijn en gaf goed voor. Maarten Veerman stond op de goede plek en schoot de 2-1 binnen.

Ook begonnen ze beter aan de tweede helft. Al in de 47e minuut schoot Tom Derkx de gelijkmaker tegen de touwen na een goede voorbereidende actie van Jorg van Galen. Er gloorde hoop aan de horizon. Totdat op het uur Joerie van Rijswijk de thuisploeg weer op voorsprong bracht. Hij werd diep gestuurd en kon de bal voorbij de doelman plaatsen: 3-2. En toen ongeveer een kwartier later Mika van Spreeuwel zijn tweede binnenkopte uit een hoekschop van links, leek het pleit beslecht: 4-2. Heeze drong nog wel aan, maar kwam de klap niet meer te boven.

Volgende week vrij en dan op de 29e thuis tegen Bladella. Dan moet het beter gaan dan vandaag.