Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 17

Sterkselseweg 51
5591VE
HEEZE
tel. 040-2262698

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Hoewel De Valk in de 10e minuut op voorsprong kwam (door een afstandsschot van Ferre Devos), hielden de Heezer spelers goed stand. En toen kreeg in de 35e minuut Luke Macnack het op zijn heupen. Met een lange solo vanaf de eigen helft omzeilde hij zowat alle tegenstanders en kon alleen bij de achterlijn onreglementair worden gestopt. De goed leidende scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip. Gijs Moerenhout zette zich achter de bal en schoot vanaf 11 meter de bal onhoudbaar voor de doelman tegen de binnenkant van het zijnet raak: 1-1. Tot dat moment niet helemaal onverdiend. De Valk ging in de aanval en creëerde een optisch veldoverwicht, maar dat leidde tot de rust niet tot doelpunten.

Na de thee was het eigenlijk hetzelfde beeld. Met dit verschil dat de bezoekers zich al snel duidelijkheid verschaften. In de 50e en 52e minuut werd het eerst uit een vrije trap van (weer) Ferre Devos 1-2 en twee minuten later uit een aanval over rechts 1-3. Wedstrijd gespeeld. Ondanks dat bleven vooral de jeugdige spelers van Heeze doorvoetballen. Ook enkele andere invallers kregen nog speelminuten. Zodoende konden ze ritme opdoen en dat zou best nog eens nodig kunnen zijn.

In de 83e minuut werd het nog 1-4 door Gideon Pieschell, die een lange run naar het Heezer doel afsloot met het beslissende tikje na de schermutseling voor het doel. Leuk voor Gideon en voor de statistieken.

Ondanks de verdiende nederlaag kunnen we toch met een positief gevoel naar de derde helft op het zonnige terras.