Degradatie kan niet meer, nog wel promotie via nacompetitie.

Reusel Sport/CoTrans 1 (zon)

RKSV Heeze 1 (zon)

2e klasse D

20 mei 2024 14:30

J.H. Bezemer

Sportpark Den Hoek
Sportpark 3
5541PC
REUSEL

Wedstrijdverslag maandag 20 mei 2024

Reusel Sport 1 – RKSV Heeze 1: 1-2

Heeze pakt verdiende zege in blessuretijd.

Van het gebruikelijke aftasten was vandaag in Reusel geen sprake, want vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd. Zowel Reusel Sport als Heeze wilde ervoor gaan. De bezoekers waren zeker in de eerste helft de sterkere ploeg en kreeg ook de nodige kansen. Helaas werd er slechts eentje benut in de eerste helft. In de 9e minuut scoorde Maarten Veerman op prachtige wijze na een assist van Gijs Moerenhout. Daarna waren er nog diverse kansen om de voorsprong uit te breiden, maar de bal wilde er maar niet in en werd de rust bereikt met een (te) krappe 0-1 voorsprong.

In de tweede helft had de thuisploeg iets meer balbezit en werd Heeze wat onnauwkeuriger in de passing, maar toch bleven de beste kansen voor de bezoekers. Omdat zij ongelukkig bleven in de afwerking, trad een oude voetbalwet in werking: “Als je zelf de kansen niet benut, scoort de tegenstander.” In de 70e minuut kwam Reusel Sport op gelijke hoogte toen de meegekomen Tuur de Laat uit een hoekschop steenhard de bal in het Heezer doel kopte. Heeze-trainer Goeran van de Heuvel paste enkele offensieve wissels toe en dit resulteerde in de blessuretijd in de verdiende 1-2 toen Koen van Lierop, na een scrimmage in het strafschopgebied, de bal achter de Reuselse doelman wist te werken. Zo nam Heeze na een sportieve wedstrijd dan toch nog de meer dan verdiende drie punten mee naar huis. Er gloort zelfs nog een periodetitel als Heeze in de laatste wedstrijd van dit seizoen van kampioen De Valk mocht winnen en de uitslagen elders gunstig uitvallen.