Mannen KNVB beker Amateurs 2e ronde Groep 1 53

HEEZE
tel. 040-2262698

RKSV Heeze 1 – Valkenswaard 1     4-1

Eindelijk winst voor Heeze, weliswaar in de bekercompetitie.

Al in het begin kreeg Jorg van Galen de eerste kans voor Heeze, maar de bal ging naast. De beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Over en weer wat kansen. In de 25e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Jordi van Meurs werd van links aan gespeeld en hij haalde meteen de trekker over met een afstandsschot: 0-1. Na acht minuten kwam de thuisploeg al weer op gelijke hoogte. Een scrimmage voor het doel van de bezoekers met drie pogingen die werden gestopt of afgeslagen. Echter niet voldoende, want Matthijs Veerman kon in de vierde keer raak koppen: 1-1. Daarna ging het weer op en neer tot de rust.

Na tien minuten in de tweede helft kwam Heeze op voorsprong. Tom Derkx trok van rechts voor en Maarten Veerman (broer van …) kopte de 2-1 binnen. En hoewel Valkenswaard wel aandrong en kansen kreeg kon Heeze stand houden. In 80e minuut konden zelfs de voorsprong vergroten. Jorg van Galen werd diep gestuurd en zijn schot liep via de paal langzaam over de doellijn. De toegesnelde Sebastian Russo kon het laatste tikje geven voor de 3-1. Na diverse gemiste kansen kon Jorg van Galen zich alsnog op de scoringslijst plaatsen. Met een lange lob over de uitkomende doelman kon hij de 4-1 in het lege doel leggen en de eindstand bepalen. Loon naar werken.

Volgende week de derby bij en tegen Geldrop. Hopelijk kunnen ze de ingeslagen weg doorzetten.