En weer winst voor Heeze - RKSV Heeze

5591VE
HEEZE
tel. 040-2262698

Na het gebruikelijke aftasten was het de thuisclub die de ban brak. Bij een aanval van Heeze in de 10e minuut belandde de bal op links bij Jorg van Galen. Deze bediende Gijs Moerenhout, die uit de draai de 1-0 binnenschoot.

De bezoekers legden zich niet meteen bij de achterstand neer. Maar ze hadden de hulp van de Heezer doelman nodig om gelijk te komen. In de 35e minuut bij een hoekschop van rechts kwam er een hoge bal voor het doel. De Heezer goalie raakte de bal volledig verkeerd en sloeg hem in het eigen doel: 1-1.

Gelukkig kon Heeze al na 6 minuten de voorsprong herstellen. Na een vlot verlopende aanval via Matthijs Veerman - Gijs Moerenhout - Tom Derkx bracht de laatste Jorg van Galen in stelling, die niet verzaakte en de 2-1 produceerde. Hiermee werd de rust bereikt.

Na de thee zocht Heeze naar het vergroten van de voorsprong. Rond de 55e minuut ontstond er enige commotie toen Jorg van Galen zijn tegenspeler omspeelde, alleen op de doelman afging en scoorde. Maar daar was de grensrechter het niet mee eens en vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter moest daarin meegaan en keurde het zuivere doelpunt alsnog af. Het was even wat onrustig op het veld. De thuisclub herpakte zich echter prima. In de 62e minuut ging de voor Gijs Moerenhout (geblesseerd) ingevallen Mark de Groot door en stoorde voldoende om de doelman onzeker te maken. Jeroen van Seggelen, die zelf de aanval had opgezet, reageerde attent en werkte de losgelaten bal binnen voor de 3-1.

Met goed verdedigen en snelle uitvallen, waardoor VOAB er niet kon uitkomen, wisten ze deze stand over de streep te trekken. We hebben hierdoor weer enigszins aansluiting en kunnen met een positief gevoel de winterstop in.

Alleen volgende week eerst nog de bekerwedstrijd, thuis tegen DBS om 12:00 uur!!