't Hoogje 1
4756CP
KRUISLAND
tel. 0167-532889

Vanaf het allereerste begin was Kruisland de betere partij. Al in de 3e minuut maakten ze dat duidelijk. Uit een (onnodig weggegeven) hoekschop van links werd de bal direct tegen de touwen gekopt: 1-0. Acht minuten later werd de stand verdubbeld. De strafschop, die werd toegekend na een overtreding binnen de zestien, werd onberispelijk binnengeschoten: 2-0. Vijf minuten later was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De spits van Kruisland speelde zich los van de verdediging, ging op de Heezer doelman af en passeerde deze met een onhoudbare schuiver: 3-0. En daar was niets op af te dingen.

Even leek het erop dat de bezoekers zich konden herpakken, maar dat was echter schijn. Want in de 32e minuut maakte dezelfde spits de 4-0, na een vlot lopende aanval, die hij mooi afrondde. Toch deed Heeze voor de rust nog iets terug. In de 37e minuut wist Koen van Lierop met een mooie omhaal de 4-1 aan te tekenen. In de scrimmage rondom dat doelpunt werd Mathijs Veerman wel geblesseerd en moest even later worden gewisseld. Toen was er de broodnodige rust.

De tweede helft was het beeld niet anders. In de 53e minuut stompte de Heezer doelman de bal weg bij weer een aanval van de thuisploeg. Het leer belandde echter voor de voeten van een thuisspeler, die zich niet bedacht en de 5-1 aantekende. Dat was het begin van weer een korte, doelpuntrijke periode. In de 61e minuut ging een speler van de thuisploeg alleen op de doelman af en gaf die geen kans: 6-1 en drie minuten later kon de spits uit een rebound de 7-1 binnenwerken. Tien minuten later werd een verre bal goed aangenomen door de Kruislandse spits en hij schoot de 8-1 binnen.

Vraag was of ze de dubbele cijfers zouden behalen. Maar dat bleef Heeze gelukkig bespaard.

Uirthuilen en opnieuw vbeginnen. Volgende week thuis tegen SC ’t Zand uit Tilburg.