Heeze wint eerste wedstrijd in bekerpoule.

Real Lunet 1 (zon)

RKSV Heeze 1 (zon)

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 09

4 september 2022 14:30

D.J. van der Elst

Sportpark Bergenshuizen
De Kikvorsch 1
5262LX
VUGHT
tel. 073-6570400

Na een redelijke voorbereiding, waarbij de selectie nog niet voltallig was door vakanties en een blessure, en drie verloren oefenwedstrijden, diende Heeze vandaag aan te treden tegen Real Lunet (RL) uit Vught. Een wedstrijd uit poule L09 voor de KNVB beker.

In het eerste gedeelte was duidelijk dat de spelers nog aan elkaar moesten wennen en er nog geen ingeslepen patronen waren. Ondanks dat kregen de bezoekers na ongeveer 10 minuten een goede kans om de score te openen, maar Mathijs Veerman zag zijn poging teloor gaan. Dan deed RL het beter, want in de 12e minuut kwamen zij wél op een verdiende voorsprong: 1-0. Het antwoord van Heeze kwam al 8 minuten later en nu wist Mathijs Veerman het doel wel te vinden: 1-1.

Op het half uur kwam het beter voetballende RL weer op voorsprong. Uit een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter werd de bal direct in de kruising geschoten: 2-1. Maar dat kon Gijs Moerenhout ook. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Heeze een vrije trap op een mooie positie. Gijs zette zich achter de bal en ook hij voltooide een kunststukje: over de muur en onhoudbaar voor de doelman verdween de bal in de linkerhoek: 2-2. En dat was best lekker net voor de rust.

In de tweede helft waren er wat omzettingen gedaan en dat had al na zes minuten succes. Een lange bal van achteren werd door Gijs Moerenhout goed aangenomen. Hij speelde zich vrij van twee verdedigers en legde terug op Mathijs Veerman. Die bedacht zich niet en schoot uit de draai met een hard schot de 2-3 binnen. Dat was een leuke opsteker. Heeze was duidelijk de betere ploeg.

Maar toch lukt het RL om in de 68e minuut de gelijkmaker de scoren met een verrassend afstandsschot. Het tekende de instelling van de bezoekers, dat ze binnen twee minuten hun antwoord klaar hadden. Bijna vanaf de aftrap stond Tom Derkx aan het einde van een goede aanval en bracht de 3-4 op het scorebord.

Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen en de eerste overwinning van het nieuwe seizoen was een feit.

Volgende week thuis tegen De Valk kan dat mogelijk bestendigd worden.