Sponsors

Heeze beslist doelpuntenfestijn in eigen voordeel.

Deurne (zon)

4 - 6

RKSV Heeze 1 (zon)

Competitie

1e klasse D

Datum

2 februari 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark De Kranenmortel
Energiestraat 7
5753 RN
Deurne
tel. 0493-314219

Al in de vijfde minuut kon Heeze, dat goed en oplettend aan de wedstrijd begon, de score openen. Een splijtende dieptepass van Tom Krieckaert bereikte Tom Derkx. Deze nam goed aan en ging alleen op de doelman af, die hij met een bekeken schuiver het nakijken gaf: 0-1.

Zeven minuten later was het weer raak voor de bezoekers. Bart Beelen bezorgde de bal nog net bij Noud Doezé voor hij onderuit werd gehaald. Noud passte op Tom Derkx, die zag dat de aanstormende Jeroen van Seggelen er beter voor stond en gaf hem een niet te missen kans. Deze miste dan ook niet en schoot de bal laag in de linker beneden hoek: 0-2.

Na ruim een half uur spelen leken de bezoekers op een beslissende voorsprong te komen. Een lange pass van weer Tom Krieckaert viel net over een verdediger en belandde bij Jorg van Galen, die via de handen van de doelman hard raak schoot: 0-3.

Maar Deurne kwam terug en hoe! Binnen acht minuten maakten ze twee keer een doelpunt uit een vrije trap. De 1-3 rechtstreeks door Dennis Groen en de 2-3 uit een verlengde vrije trap door Stefan van de Werf. Gelukkig voor Heeze bleef de stand tot de rust ongewijzigd.

Na de thee viel de op het oude nest teruggekeerde Gijs Moerenhout in. Dat bracht in eerste instantie nog niet de nodige rust bij de bezoekers, want al na zeven minuten in de tweede helft kwam Deurne op gelijke hoogte. Ook hier belandde een lange bal van achteruit bij Thijs Mattij, die de Heezer doelman geen kans gaf en in de verre rechterhoek raak schoot : 3-3.

Na vijf minuten kwamen de drie minuten van Koen van Lierop. Eerst kopte hij een goed genomen vrije schop van Noud Doezé in de verre hoek binnen en drie minuten later kon Bart Beelen vanaf de achterlijn een goede voorzet produceren, die ook door Koen werd binnengekopt: 3-5.

Niemand durfde te voorspellen hoe dit af zo lopen. Zeker toen Jeroen van Seggelen met een achterwaartse kopbal zijn eigen doelman passeerde en zo de stand op 4-5 bracht, leek nog alles mogelijk. Heeze bleef in zichzelf geloven, maar ook Deurne rook kansen. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd leken de bezoekers het pleit toch in hun voordeel te beslissen. Bij een Heezer aanval maakte een Deurnese verdediger hands binnen de zestien en veroorzaakte aldus een strafschop. Tom Derkx plaatste zich achter de bal en schoot deze onberispelijk binnen: 4-6.

Marcel Kox verliet geblesseerd het veld en Jorg van Galen kreeg zijn tweede gele kaart en moest met rood van het veld. Maar gescoord werd er niet meer en dus gingen de broodnodige drie punten mee naar Heeze.

Volgende week de thuisderby tegen Geldrop. Wie weet liggen ook daar mogelijkheden.

Scoreverloop:
5e minuut        0-1       Tom Derkx
12e minuut      0-2       Jeroen van Seggelen
32e minuut      0-3       Jorg van Gaal
35e minuut      1-3       Dennis Groen
38e minuut      2-3       Stefan v.d. Werf
52e minuut      23-3     Thijs Mattij
57e minuut      3-4       Koen van Lierop
60e minuut      3-5       Koen van Lierop
66e minuut      4-5       Jeroen van Seggelen (e.d.)
79e minuut      4-6       Tom Derkx (strafschop)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!